Ambulansen

Nu var det bra länge sedan jag skrev här.

I somras sökte jag mitt dröm jobb inom ambulansen. och nu för ca 3 veckor sedan ringde chefen därifrån och frågade om jag fortfarande var intresserad, då det kommit in väldigt många ansökningar låg dom såpass efter i processen. SJÄLVKLART ville jag dit!! så jag fick information om olika tester jag skulle genom gå.

Simtestet  (!!) det första jag tog tag i var simtestet. Jag absolut hatar djupa vatten! på riktigt! Jag är livrädd för vatten. har aldrig dykt i hela mitt liv! drog ut på det testet till absolut sista dagen. hade såååå ont i magen, ville bara gråta och gå där ifrån. men jäklar!! Jag lade skräcken åt sida och gjorde det. Är det något jag vill, då går jag all in. så vad skulle jag göra ? simma 250m , inte så svårt, kan ju alla. sedan ryggsim utan att använda armarna. också lätt. bara att flyta med och bensimma. MEN sen!! SEN sade simläraren att jag skulle dyka från 1.5 meter från en trampolin. HERREGUD!!! skojar han ? just då ville jag bara säga; okej, tack och hej för mig. har som sagt aldrig dykt i hela mitt liv. och dessutom ifrån en trampolin!! är han crazy?! Haha! Men jag gjorde det. jag dök 1,5 meter simmade till dockan på botten drog upp den och sedan bogserade dockan 10 meter. Min känsla efter det. Gud vad stolt jag var efter det hemska testet , att jag klarade det. jag övervann min rädsla. såå otroligt nöjd med min insats den dagen.

Fystestet 1 Det jag trodde skulle vara lättast utav allt! haha! gode tid! Jag tränar ganska mycket och tänkte att detta fixar jag easypeasy liksom. vad skulle man göra ? Gå på ett gångband i en viss hastighet i en viss lutning, med 10kg väska på ryggen Ja men det är ju super lätt, eller ? jaaa…. jag är ju rätt kort så i det tempot en vanlig lång människa går i , joggar jag i…. så jag gick en PW/ jogga dessa minuterna upp för vad det kändes som mounteverst. med 10kg på ryggen. sjuuuuuukt jobbigt var det! seriöst! jag var svimfärdig, blodsmak i munnen, illamående.

Fystest nummer 2 Bära 2st kettlebells 28kg. vilket jag trodde var 28/2 händer ,alltså 14kg i vardera hand. så övade inför detta på gymmet. då jag tänkte att detta skulle vara det svåraste. yes man! 28kg i vardera hand var det, 28kg!!! förstår ni vad tungt det är ? så jag skulle alltså gå med 56 kg upp för 3 våningar gå 25 meter och sedan ner för 3 våningar och gå tillbaka 25 meter.,att jag inte dog! Men jag gav inte upp! jag gav hela min själ i dessa test och satte verkligen mig själv på prov. utmaning och lite jäklar annama så kommer alla långt på det dem vill.

Körprov med ambulans i Göteborg  snacka om att jag var som ett litet barn på julafton! Att får köra en ambulans har vart en dröm sedan jag var ca7-8 år. Det var sååååå kul!!! och även detta test blev jag godkänd på. Så efter Godkänt på all prover o tester var det dags för lite prat.

Ville inte berätta att jag vart sjukskriven pga utbrändhet. för vem vill anställa någon som vart utbränd, tänkte jag. Det är ju något som ses som en svaghet i mångas ögon. men det är ju faktiskt inte så det är. man har en sjukt stark sida och man aldrig ger upp. Till slut berättade jag läget och det kändes sååå jobbigt att berätta. Men man måste säga sanningen som den är. så är det, annars kommer man ingen vart. Dagen efter ringer chefen och vill ha ett extra möte, just pga min situation. vilket jag förstod till 100%.

Efter att vi pratat en stund ger han mig chansen att få ett vikariat på ambulansen i ett år. Jag blev såååå glad att jag bara ville hoppa och skrika och gråta och allt . sade upp min fasta tjänst på Barnakuten. för ett vikariat för min dröm. Hade jag inte vart ärlig med min utbrändhets bild. hade jag nog aldrig fått jobbet. Nu har vi en super bra plan ihop. och det kommer bli grymt! idag fick jag hem mina anställningspapper och det står att jag fått en tillsvidaretjänst alltså en FAST ANSTÄLLNING! åååååh! jag är såååå Glad! vad otroligt mycket mer energi jag har nu!

PUSS o KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *