Ät fett bli mätt

Sedan ett år tillbaka har jag ätit lchf ( low carbs high fat). En nära vän till mig började med det för många år sedan och gick ner så mycket i vikt och började må mycket bättre. Så otroligt duktig var hon. Jag var egentligen väldigt emot lchf. Tänkte som många andra tänker; ”fett är inte bra för ådrorna” etc.

Efter våra barn gick jag upp otroligt mycket i vikt. ”Mamma” kilorna ville inte bort och jag gick bara upp mer och mer i vikt utav allt! Mådde så dåligt utav min kropp. Fick ångest så fort jag åt något. Började läsa på mer om lchf. Och gav det en chans. En chans jag verkligen inte ångrar!

Jag har gått ner drygt 15kg på 1 år, mår så mycket bättre på alla sätt och vis. Fått lite bättre självkänsla.

Det jag lärt mig är dess olika fetter. Bra fetter är inte farligt för oss. Det som är farligt för oss är det ”fejkade” fettet som tex magarin. En massa tillsatser och inte för att tala om palmoljan. Palmoljan kan jämföras som stearin i våra ådror och dessutom miljön som förstörs när vi skördar detta. Ät rätt fett, bli mätt. Mitt nya motto. Du håller dig mätt och sockret håller sig i en jämn kurva.

”Du måste äta ”kolhydrater”. No, no! Det fiffiga med kroppen. Får du i dig lite kolhydrater dvs <20 kh/dag. Då tar kroppen upp fettet och omvandlar det till ”kolhydrater” för att smörja hjärnan. Därför går du ner i vikt.

Så varför startade jag denna bloggen ?

Jo, jag fick massa privata förfrågningar om min kost och träning, så därför startade jag först min instagram -> Lchf_ala_warn Där jag skrev ut mina recept, att kunna motivera, tipsa och inspirera. men för att lättare kunna nå ut och lägga upp bättre recept och kunna skriva mera valde jag att öppna denna bloggen. En helt ny värd för mig.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *